Zec Džodžo
Slažem se ovde s Polly.
Shvatam šta je pesnik hteo da kaže, ali po meni nije to i uspeo.
Mel Bruks je jednom rekao "Verujem da sam jedini Jevrejin koji je od Hitlera imao koristi".
G. Vaititi... Trebalo je tako i da ostane. Nije svako Mel Bruks, i zapravo samo je jedan Mel Bruks
Da citiram "Bitange i princeze" 4x13
Kazo: De, gle ovo. Isti tip je i scenarist, i redatelj, i producent... I glumac!!!
Robi: Kaj? Pa to znači da je sposoban, ne?
Kazo: E ne. To znači ili da je totalni šizofrenik ili je to takav low budget...
Pošto film, evidentno, nije low budget, a ni Taika Vaititi ne deluje kao šizofrenik, onda verujem da je utripovao da je sposobniji nego što jeste.
Ne znam s kog kraja da počnem, pa ću početi od toga da mislim da mu svakako nije bilo mesto u nominacijama za najbolji film i najbolji adaptirani scenario. (I iskreno sam šokirana što ga je dobio, ali s druge strane, nisam čitala knjigu...) Možda ne mogu da odvojim ono što smatram lošim scenariom od glume, pa onda kritikujem i nominaciju Skarlet Johanson, a nije žena, zapravo, ništa kriva.
Ne kažem da nije moguće snimiti ozbiljan film, smešten u istorijski teškom trenutku, a da nosi vedru notu.
Ali kažem da ovaj film to nije
Glumci su mahom dobri. Klinci su odlični.
Ali groteskno nije dovoljno groteskno, pa bude žalosno.
"Nemački" naglasak je smešan. General fon Klinkerhofen se obrće u grobu.
Ono što hoću reći, kad se već dohvatih naglaska.
Glumiti naglasak ima smisla u "Alo, alo!" gde se naglaskom stavlja do znanja da li je neko Francuz, Nemac, Englez, ili Italijan. Ali "Alo, alo!" je 40 godina stara TV komedija. (I uradili su bolji posao, s komične strane)
Uh. Počela sam malo namrštena, a završila mnogo namrštena. Planirala sam i neku lepu reč da kažem, ali sad već ne vidim ništa lepo što bih mogla reći, jer je i zaplet pun rupa, i eto meni nije jasno
► Show Spoiler
kako je moguće da su mu obesili majku, a nisu došli po njega? Ne smeta mi što ne znamo zašto je obešena,
film je iz Džodžove perspektive, scena s pertlom mi je... izvandredna, ali nekako imam utisak da su neke stvari prosto prepuštene same sebe. A krajnje nelogične.